Dags att säga hejdå

Okej, det är såhär.
 
Jag har nu bloggat i ca ett halvår om mitt liv som Ivy McStreet på ön Jorvik i det fantastiska onlinespelet Star Stable. Jag har tyckt att det varit såå kul att få komma hem från skolan en onsdag, spela lite och utforska den nya uppdateringen och sedan dela med mig av mina tankar och funderingar till er läsare. Att få mixa och matcha med mina få klädesplagg för att det ska bli en så pass bra outfit för att sedan dela med mig av den här. Och framförallt, fått se hur mitt jobb ändå verkligen lönat sig! Som mest har vi haft 30 besökare på 1 dag, vilket jag tycker är helt otroligt!
 
Men... Alla vi människor utvecklas, skaffar nya intressen och de saker som man brukade tycka var så kul är inte riktigt densamma. Jag som en livs levande människa har valt att ta steget bort från dataskärmarna, bort från dessa välgjorda pixelhästar och fokusera på de verkliga djuren. Fokusera på det som verkligen gör mig glad, och som verkligen får mig att känna mig fri.
 
Datorn fick mig inte att känna mig fri. Även fast det var en otrolig känsla att vakna 7 på sommarlovsmornarna och göra de spännande uppdragen, så blev jag fast, och kunde sitta där tills solen nästan hade gått ned. När alla uppdrag väl tog slut, och jag var tvungen att vänta på uppdateringarna varje onsdag så tappade jag smått intresset av Star Stable. Jag fick inte samma respons, jag fick inte uppdrag varje dag, tiden gick inte snabbt, och framförallt, jag kunde inte spela flera timmar om dagen som jag brukade. Det blev helt enkelt tråkigt. 
 
Tro det eller ej, men detta påverkade faktiskt min egen ridning. Just detta med responsen, att jag inte hade tillräckligt med tålamod för min ridning och för hästarna. "Det skulle ju gå snabbt, jag skulle ju klara av alla dessa övningar på direkten". Det fick mig till sämre självförtroende, och som sedan ledde till sämre och sämre resultat. All denna teknik och sociala medier har fått oss människor att tappa tålamodet. Känner ni igen er när mobilen tappar internetuppkopplingen i flera minuter, och man MÅSTE kolla något "superviktigt" på instagram. Känner ni igen er hur förbannad man blir?!
Allting behöver inte gå snabbt, och när allt påverkar mitt största intresse, så har någonting gått fel. När jag började känna att Star Stable, och all denna uppkoppling sakta förstörde mig, så bestämde jag mig för att sluta.
 
Tro inte att detta är något "farväl star stable, vi syns aldrig mer" eller så, för jag kommer vara inne då och då. Ibland flera dagar i sträck, ibland med någon veckas uppehåll. Det beror endast på hur jag känner mig. Och ta inte illa upp och tro att jag klagar över Star Stable, för jag klagar endast på mig själv, hur jag har tillbringat min värdefulla tid som människa, och jag vill inte att just ni ska hamna i det sits jag hamnade i.
 
Tack för den otroliga tiden här på bloggen, men nu kommer den få en lååång vila. Ta hand om er <3
 
Kram Ivy